Cancel·lada la XXIII Terra de Remences

 

El Club Ciclista Bas (CCBAS), organitzador de la històrica marxa cicloturista Terra de Remences, ha decidit cancel·lar finalment la prova, prevista per al pròxim 10 de maig del 2020.

La decisió, presa de manera conjunta entre el comitè organitzador i l’equip directiu del club garrotxí, és deguda a l’allargament de l’estat d’alarma i les mesures de prevenció decretades pel govern espanyol arran de la crisi pel coronavirus COVID-19 així com per la cancel·lació per part de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) de totes les proves convocades fins al 10 de maig, inclòs aquest dia.

Des de l’organització consideren i destaquen que es tracta de la millor decisió que podien prendre tenint en compte la situació actual i al ser impossible moure la marxa a unes noves dates sense coincidir amb altres proves esportives.

Terra de Remences, marxa cicloturista inclosa en el calendari UCI, ja tenia més de 3.000 inscrits per l’edició d’enguany que, com és habitual, lliura part dels ingressos obtinguts a organitzacions benèfiques del territori com l’Oncolliga, la Fundació A. Bosch o Càritas. En aquest sentit, totes les aportacions voluntàries a entitats sense ànim de lucre que van realitzar els participants en el moment de la inscripció es lliuraran a cada una de les entitats escollides.

 

El club retornarà les inscripcions en els pròxims dies

 

Des del Club Ciclista Bas s’ha previst un seguit d’actuacions per comunicar als participants com es gestionarà el retorn dels imports abonats, menys una petita part que es descomptarà de la quota de la Terra de Remences del 2021 i per a la qual els inscrits d’aquesta edició d’enguany ja tindran reservada una plaça preferent. Cal tenir en compte que, en els darrers anys s’ha arribat al nombre màxim d’inscrits setmanes abans de la celebració de la prova.

 

Contra el confinament, pla de manteniment

 

Mentrestant i conjuntament amb un dels col·laboradors i patrocinadors de la marxa, Codinach Coach, des de Terra de Remences s’ha elaborat un pla d’entrenament físic específic de 8 setmanes, totalment gratuït, perquè els amants del ciclisme i el cicloturisme puguin mantenir-se en forma durant aquests dies de confinament pel coronavirus.

El pla té en consideració les característiques i especificitats del recorregut de Terra de Remences i s’ha repartit a través de correu electrònic entre els participants que s’havien inscrit a la marxa.

 

 


PREGUNTES FREQÜENTS
Per què es cancel·la la XXIII Terra de Remences?

La crisi sanitària i l’estat d’alarma declarat a Espanya i Catalunya pel coronavirus Covid-19 conjuntament amb la cancel·lació per part de la Federació de Ciclisme de Catalunya de totes les proves esportives fins al 10 de maig inclòs, així com la dificultat de trobar noves dates per realitzar la marxa cicloturista ens ha obligat a prendre aquesta decisió.

 

La seguretat de tots els participants, voluntaris i empreses col·laboradores ha estat sempre una prioritat per a l’organització de la prova i, a causa de la situació actual que estem vivint, ens hem vist obligats a prendre aquesta decisió.

 

Per què no heu informat abans d’aquest canvi?

Hem estat en tot moment en contacte i pendents de les recomanacions de les autoritats sanitàries, administratives i governamentals; valorant l’evolució de l’emergència sanitària amb les federacions i entitats corresponents. El passat 16 de març vam notificar a tots els participants que podríem donar més informació després de les festes de Setmana Santa.

 

No obstant això, en aquest moment, amb la informació disponible i la probabilitat d’evolució de la situació, hem pres la decisió de no realitzar la Terra de Remences 2020 i emplacem a tots els inscrits a participar en l’edició de 2021.

 

No s’ha valorat posposar l’esdeveniment?

Sí, per descomptat. Es va valorar i va treballar per a poder posposar la marxa però no ha estat possible trobar noves dates lliures per a aquest 2020. Així mateix, en aquest moment, la crisi derivada del coronavirus ens situa en un context d’incertesa la durada o conseqüències del qual desconeixem. Per aquest motiu, creiem que el més prudent és retardar 12 mesos la marxa, com ha passat també amb altres esdeveniments esportius.

 

¿Se’ns retornarà l’import de la inscripció?

Es gestionarà el retorn de cada inscripció, menys una petita part que es descomptarà de la quota de la Terra de Remences del 2021 i per a la qual els inscrits d’aquesta edició ja tindran reservada una plaça preferent.

 

Tinc més dubtes i / o qüestions.

No dubtis a contactar-nos i fer-nos-les arribar a través del correu electrònic: oficina@terraderemences.com.

 

Comentaris tancats.