Nova edició de la històrica marxa cicloturista Terra de Remences

Un any més, la marxa cicloturista Terra de Remences omplirà el pròxim 10 de maig de 2020 les carreteres de la Garrotxa, el Ripollès i Osona amb més de 3.000 ciclistes arribats des de diferents punts de Catalunya, d’Espanya i d’Europa.

Aquesta prova solidària esportiva -que arriba a la seva 23a edició – està organitzada pel Club Ciclista Bas, compta amb el patrocini de l’empresa Energy Tools i es tracta de l’esdeveniment esportiu amb més participants de tota La Garrotxa. Així mateix, s’ha consolidat com una de les proves ciclistes més participades de tot l’Estat. Per això, la marxa és ja una cita i repte indispensable per a molts esportistes amants de la naturalesa i el ciclisme.

Després del període d’inscripcions exclusives amb el carnet Amic de Remences que es va portar a terme del 2 al 31 de gener, aquest 14 de febrer s’obren inscripcions per poder participar en aquesta prova històrica.

 

Més avituallaments i serveis

 

La marxa arrencarà el pròxim 10 de maig del 2020 a les 8 del matí de Sant Esteve d’en Bas. Els dos recorreguts de 100 i 175 quilòmetres –1280 i 2600 metres de desnivell acumulat respectivament­­-, amb sortida i arribada en aquesta localitat garrotxina posaran a prova als esportistes amb un itinerari que travessa algunes de les rutes més espectaculars d’una vintena de municipis com Olot, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll o Manlleu, a part del costerut respectat Coll de Bracons.

En total, els ciclistes comptaran amb sis punts d’avituallament en ruta a part del punt de trobada a l’arribada de la prova. Avituallaments que disposaran d’una gran oferta de begudes i aliments de proximitat. Al llarg de l’itinerari també s’ha previst la instal·lació de tres serveis públics per a les ciclistes així com es disposarà d’aparcament vigilat per a les bicicletes.

Tal com detalla el president del Club Ciclita Bas, Daniel Bosch, la seguretat, la qualitat i oferir una bona experiència són les seves màximes prioritats. “És un orgull poder organitzar i realitzar una prova d’aquestes característiques. En cada edició intentem variar, superar-nos i millorar-nos a nosaltres mateixos perquè els ciclistes i els seus acompanyants s’emportin la millor experiència possible”, detalla Bosch.

Per això, enguany han apostat per disposar de 5 ambulàncies equipades amb 5 metges i 3 infermers per poder donar la resposta sanitària més ràpida possible. Al mateix temps, un conjunt de 15 cotxes itinerants de l’organització, equipats amb material mecànic, desfibril·lador i emissora s’encarregarà de donar suport i ajuda en tots els àmbits a aquelles persones que ho necessitin.

Paral·lelament un conjunt de 25 mecànics estaran a disposició dels participants per poder atendre qualsevol incidència i 25 tècnics en motocicleta s’encarregaran de respondre dubtes, seguir als participants i, conjuntament amb els més de 500 voluntaris, vetllar per la seguretat indicant el recorregut, els giratoris i marcant les cruïlles.

 

Un gran equip humà

 

Segons les dades reunides del Club Ciclista Bas, més d’un 80% dels ciclistes que anualment participen aquesta prova són veïns de la demarcació de Barcelona. Tal com assegura Toni Fité, cap de l’organització de la Terra de Remences, l’ajuda dels voluntaris i dels 250 socis del club és indispensable per poder realitzar aquesta marxa. “A part d’ajudar en la senyalització i la logística, també són un suport clau en el funcionament dels 7 avituallaments. Sense ells aquesta carrera no seria possible”, remarca Fité.

La marxa entregarà 7 guardons: al més veterà, a la més veterana, al més jove, a la més jove, al club més nombrós, al club més llunyà i al club participant amb més de 15 registrats. D’altra banda, part de la recaptació recollida s’entregarà a tres entitats sense ànim de lucre del territori com són l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch o Càritas. En concret, en la passada edició de la marxa, l’associació va aconseguir lliurar més de 5.200 euros a aquestes entitats.

A part, un dia abans de la celebració de la carrera, els ciclistes més joves també poden posar a prova les seves forces amb la Remences Kids, la carrera ciclista per a participants d’entre 5 i els 13 anys que puntua per a la Copa Catalunya Infantil i que es recorre pels carrers de Sant Esteve d’en Bas.

 

 


Terra de Remences forma part de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), la Real Federación Española de Ciclismo i la UCI i és puntuable per al XIII Circuit Ciclopirineus de cicloturisme, la XXX Challenge Catalana de cicloturisme i el VI Circuit Femení, que promou la FCC, així com el Circuito de cicloturismo Ciclismo a Fondo, impulsat per la revista homònima.

 

 

Comentaris tancats.